Menu Sluiten

THINKING PLANET: VERSCHILLEN OVERBRUGGEN

Bij het festival Thinking Planet 2017 in TivoliVredenburg modereer ik een gesprek tussen Halleh Ghorashi en Henk Oosterling.

Wie in steden rondloopt ziet verschillen – tussen mensen, omgangsvormen en wie waar naar binnen loopt. De multiculturele samenleving is een feit, en toch zijn we steeds meer gefocust op de onmogelijkheid van bruggen bouwen. Kunnen we niet meer omgaan met verschillende perspectieven? Halleh Ghorashi gaat hierover in gesprek met Henk Oosterling.

Halleh Ghorashi is hoogleraar diversiteit en integratie. Ze pleit voor een herbeleving van de democratische cultuur: de ruimte om anders te mogen zijn. Alleen vanuit daar  kan een gesprek plaatsvinden over onze gemeenschappelijkheden en verschillen.

Henk Oosterling, universitair hoofddocent en oprichter van Rotterdam Vakmanstad vindt het belangrijk om te benadrukken dat mensen niet autonoom zijn, maar knooppunten in netwerken: daarom is het belangrijk om te kijken naar de netwerken waarin mensen zich bewegen en die te versterken. Daarvoor put hij uit de Japanse filosofie en de beoefening van Martial Arts.

Dichter Jerry Afriyie opent het gesprek. 

Afbeelding van Ch AFleks via Pixabay