You Are Here: Home » Nieuws » Filosofisch elftal: Veel ouders delen online trots foto’s van hun kinderen: wanneer is het te veel?

Filosofisch elftal: Veel ouders delen online trots foto’s van hun kinderen: wanneer is het te veel?

Filosofisch elftal: Veel ouders delen online trots foto’s van hun kinderen: wanneer is het te veel?
Trouw, Religie en Filosofie, door Alexandra van Ditmars

Door foto’s van hun kinderen te delen op sociale media, geven ouders herleidbare informatie weg aan wildvreemden. Hoe verstandig is dat?

Actrice Gwyneth Paltrow kreeg vorige week op Instagram een uitbrander van haar 14-jarige dochter Apple. De beroemde moeder had een foto van hun tweeën gedeeld. Apple reageerde onder de foto met: “Mam, we hebben het hierover gehad. Je mag niks posten zonder mijn toestemming”. De gebeurtenis werd opgepikt door de 5,3 miljoen volgers van Paltrow en verscheidene media.

Apple’s opmerking zorgde voor een debat over de vraag hoeveel ouders over het leven van hun kinderen online mogen zetten, want Paltrow is lang niet de enige die met haar kind pronkt op het internet. Hoeveel informatie mag een ouder over z’n kind delen op sociale media?

“Ouders hebben altijd al de plicht gehad om hun kinderen te beschermen”, zegt politiek filosoof Ivana Ivkovic. “We doen alsof we sinds de intrede van de sociale media opeens heel goed op de privacy van onze kinderen moeten letten. Maar dat moesten we altijd al. Je vertelt niet iedereen op het schoolplein over de problemen van je kinderen, en je laat ook niet aan iedereen de albums met vakantiefoto’s zien. Online moet je dat dus ook niet doen. Het dilemma over wat mensen over hun kinderen ­delen op sociale media is niet fundamenteel anders dan in de maatschappij. Het enige wat echt anders is, is dat online niks wordt vergeten.”

Klik hier om de hele interview te lezen.

© 2011 by NoWishfulThinking. Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

Scroll to top